Што се климатски промени? Што ги предизвикува и кои се последиците?

Никогаш претходно во пишаната историја, човечката цивилизација не била поразвиена, понапредна или помоќна од овој момент денес. Бидејќи секоја генерација се калеми врз откритијата, иновациите и достигнувањата на претходната. Наместо да откриваме топла вода или да…

НАСА: Екстремни температури од над 40° измерени за прв пат во историјата

На 13ти јули 2022 година, сателитите на Земјата измерија температури кои се искачуваат над 40 степени Целзиусови поради екстремните, рекордни топлотни бранови низ поголемиот дел од Европа, Африка и Азија. Објавата на НАСА е јасен показател…