Од избегнување пластика до компостирање цигари: Како грчките острови се тркаат во рециклирање?

Грчките острови ги зголемуваат напорите да постигнат „нула отпад“ и да ги намалат емисиите на јаглерод, додека Грција се бори да ги достигне строгите цели на ЕУ во однос на рециклирањето. Тилос рециклира до 86% од…

9 еко бизнис практики кои ќе направат голема разлика за вашата фирма, а и за околината

Потрошувачите сè повеќе очекуваат компаниите да бидат еко-ориентирани, па бизнис лидерите кои применуваат eco-friendly идеи во своите компании уживаат поголеми придобивки на пазарот. (извор: PwC) Одржливите деловни практики порано беа прилично исцрпувачки во поглед на време…