Став на ЗХГ за вонредна седница за аерозагадување

Денес, до членовите на Советот на Град Скопје стигна барање за вонредна седница од СДСМ и коалицијата, ЛДП, ДОМ. Ја прифаќаме иницијативата за вонредна седница, но не се согласуваме со дел од предлог-точките за дневен ред,…

Советнички прашања и прашања од граѓани од 17-тата седница на Советот на Град Скопје

Горјан Јовановски 1) До ЈП Паркови и зеленилоВо градски парк посетителите често среќаваат моторни возила, камиони и мотори како влегуваат преку отворената рампа кај стариот Луна Парк. Тие возила неовластено се паркираат низ целиот парк, загрозувајќи…

Советнички прашања и прашања од граѓани од 14-тата седница на Советот на Град Скопје

Во склад со нашата политика за директно вклучување на граѓаните во функционирањето на Градот, ЗХГ ги повика граѓаните да поставуваат прашања до органите на Градот и до градските служби. Во прилог се нивните прашања, за кои…

Советнички прашања од 10-тата седница на Советот на Град Скопје

Во продолжение се прашањата поставени од ЗХГ на десетата седница на Советот на Град Скопје – седница за советнички прашања. На овој вид на седници според Деловникот советниците поставуваат по најмногу 3 прашања до Градот и…

Заклучоци од 8-мата седница на Совет на Град Скопје

Во продолжение е дневниот ред од осмата седница на Советот на Град Скопје. Еве како гласаа советниците на ЗХГ. Сите точки, освен 28 и 30, беа усвоени од мнозинството советници на оваа седница. Материјалите и снимките…

Заклучоци од 7-мата седница на Совет на Град Скопје

Во продолжение се прашањата поставени од ЗХГ на седмата седница на Советот на Град Скопје – седница за советнички прашања. На овој вид на седници според Деловникот советниците поставуваат по најмногу 3 прашања до Градот и…

Заклучоци од 6-тата седница на Совет на Град Скопје

Во продолжение е дневниот ред од шестата седница на Советот на Град Скопје. Еве како гласаа советниците на ЗХГ. Сите точки, освен петтата, беа усвоени од мнозинството советници на оваа седница. Материјалите и снимките од секоја…

НА СКОПЈЕ МУ СЕ НЕОПХОДНИ ПОЛИТИКИ ЗА ОДРЖЛИВА УРБАНА МОБИЛНОСТ!

Прочитај го ставот на нашиот советник Горјан Јовановски на петтата седница на Советот на Град Скопје: ,,Една од основните вредности на ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД е намалување на автоцентричноста на Скопје и негово претворање во град на…

Заклучоци од 5-тата седница на Совет на Град Скопје

Во продолжение е дневниот ред од петтата седница на Советот на Град Скопје. Еве како гласаа советниците на ЗХГ. Сите точки, освен четвртата, беа усвоени од мнозинството советници на оваа седница. Материјалите и снимките од секоја…

Заклучоци од 4-та седница на Совет на Град Скопје

Во продолжение е дневниот ред од четвртата седница на Советот на Град Скопје. Еве како гласаа советниците на ЗХГ. Сите точки беа усвоени од мнозинството советници на оваа седница. Материјалите и снимките од секоја седница се…