Најави се за да гласаш
197
гласa да

1
глас не
Проблем:

Зоолошките градини се мачилишта и затвори за животни. Во нив животните живеат заробени, во целосно неприродни услови и според науката покажуваат јасни знаци на нарушување на нивното ментално здравје.

Решение:

Скопската зоолошка да се претвори во Центар за рехабилитација и конзервација на диви автохтони видови со цел навистина да биде место за зачувување на биодиверзитетот.

Резултат:

Еден таков центар не само што ќе биде прибежиште за повредените животни и за тие кои останале сирачиња, туку ќе биде вистинско место за едукација за животот на животните, но и место за остручување на македонски кадри кои би работеле заштита на биодиверзитет.

Дополнителни линкови:


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


0
Zoki Nikolov 12/09/2022 14:43

Toa se samo macilisya za zivotnite

0
Natasa Petrak 17/07/2022 16:03

Da se zatvorat zooloskite.

0
Златица Петковска 17/07/2022 11:01

Да за автохтони видови, ботанички градини и слободен простор за напуштени миленичиња (од риби и папагали до кучиња и мачиња).

0
Vesna Stoilova Mushu 17/07/2022 09:24

да се обезбедат прифодни услови за животните или да не постојат тоа е правење пари за луѓето а затвор за животните со бедни услови.

2
Silvana Tanova 16/07/2022 17:06

Da se zatvorat ZOOloskite kako zatvori za zivotnite da se prenamenat za rehabilitacija i volontiranje na lugje koi sakaat da pomagaat vo oporavuvanje na zivotnite so veterinari ,ucenici od veterina ....

2
Дејан Маја Џинич 16/07/2022 15:30

Тешко на животните греота ако не се спасат живи гладни и несреќни ,🙏

2
Данче Илиева 16/07/2022 15:30

СТОП ЗА ИЗМАЧУВАЊЕ НА ЖИВОТНИТЕ!!! ❤🐾

3
Liljana Stojcheva 16/07/2022 14:29

Da se prestane veke so macenje i unistuvanje na zivotnite! Da im se pruzi samo ljubov, nega i dostoinstven zivot bidejki tie se del od nas, od planetata zemja! Dragi luge, prijateli na zivotnite, morame da se izborime za nivna zastita i da im pruzime poubava sredina za ziveenje, bez nikakvi losi posledici po niv!

2
Snezana Janevska 16/07/2022 11:46

Стоп за мачење на животните,душата не сте им ја дале вие,за така монструозно им ја земате.СТОП

3
Silva Jovanovska 16/07/2022 09:52

Dodeka zivotnite se macat, planetata nema da odi napred