Најави се за да гласаш
131
глас да

1
глас не
Проблем:

Во едно од последните места со голем габарит во центарот на Скопје, се планира градење на над 30 згради, врз поранешната фабрика за мебел - Треска. Овој предел е веќе прегусто населен, а дополнителни 30 згради ќе направат низа проблеми: аерозагадување преку густина на население и спречување на проток на воздух, сообраќаен хаос на веќе тесните улици, и узурпирање на површина што може да биде заедничка на граѓаните.

Решение:

Тој голем простор да се претвори во мал градски парк за околните жители. Со многу дрва, клупи, сцена за настани, и простор каде што граѓаните на Центар ќе може да земат здив од градскиот метеж. Овој предел мора да припаѓа на народот, и да овозможи намалување на веќе енормного аерозагадување и бетонските површини низ главниот град.

Резултат:

Прекрасно место за социјализација и одмор на грѓаните на Скопје, зеленило за намалување на температурата и аерозагадувањето на овој дел од градот.

Дополнителни линкови:


Општина
Општина Центар

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари