Најави се за да гласаш
30
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Повеќе простор за пешаците и велосипедистите во градот, дополнително намалување на загаденоста на воздухот.

Решение:

Затворање на одредени улици за автомобили еднаш месечно (за почеток), преку викенд. Неколку улици една недела во месецот на неколку часа, само за пешаци и велосипедисти.

Резултат:

Помала загаденост на денот, зголемување на свеста дека не е страшно ако се затвори некоја улица на некој саат. Крајна цел е целосно затворање на некои улици за автомобили односно повеќе пешачки зони во градот. Следствено помало загадување.

Дополнителни линкови:


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари