Најави се за да гласаш
37
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Голем дел од моторите немаат квалитетни пригушувачи на издувните гасови, или намерно се вадата за да се добие на моќност, со што се слушаат надалеку, посебно при нивно побрзо возење во доцните часови.

Решение:

Да се донесе закон или регулатива која го ограничува нивото на бучава која се ствара од мотори, која ќе се проверува при нивна регистрација

Резултат:

Поголем мир и спокој, поготово во вечерните часови


Општина
Град Скопје

Категорија
Улици и патишта


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


0
Dimitar Stojanovski 13/08/2021 09:36

Овој закон треба исто така да се спроведува и за религиозните објекти. Јасно е дефинирано во законот за секој вид на бучава кој е максимумот којшто не смее да се надмине.