Најави се за да гласаш
15
гласa да

1
глас не
Проблем:

Сегашниот „болва пазар“ е далеку од центарот на градот и воопшто го нема шармот кои сите вакви пазари по големите градови го имаат. Дефинитигно му треба друга локација.

Решение:

Мое мислење е дека дел од просторот кај новата железничка, односно просторот под железничката би бил идеален за ваков вид на пазар.

Резултат:

Многу подобар, побезбеден и поефинасен „болва пазар“ за муштериите и дополнителни нови работни места за институцијата која ќе го стопанисува истиот. Дополнителна придобивка е што пазарот ќе биде покриен од самата железница со што пазарот без проблеми би можел да се одвива и во услови на снег и дожд.


Општина
Град Скопје

Категорија
Урбанизам


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари