Најави се за да гласаш
18
гласa да

1
глас не
Проблем:

Пренаселеноста на Скопје и ретко населеност во малите градови. Додека Скопје станува неподносливо од пренаселеност, малите градови стануваат неатрактиви за живеење.

Решение:

Рамномерна застапеност на државните институции низ сите градови. (пример, Претседател во Скопје, Собрание во Тетово, Клинички во Велес Влада во Битола итн.) Обратно линиеарен ДДВ според бројот на жители (пр ДДВ во Скопје 18%, во Штип 15% во Кочани 10%, во Пехчево 5%) итн

Резултат:

Рамновправно и хумано живеење во Скопје и сите градов во Македонија. Намалување на миграцијата од провинција во Скопје


Општина
Град Скопје

Категорија
Урбанизам


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


0
Виктор Антевски 02/01/2023 17:36

Nemoj be, aj ti iseli se prv

0
Кристијан Арсов 01/11/2021 19:08

Интересна замисла ама тешко остварлива. Плус не е баш политика на град Скопје; туку државна политикА