Најави се за да гласаш
23
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Има велосипедска патека до Центар до Тутнски комбинат и после има велосипедска патека дури од Тинексот во Кисела Вода накај Усје. Меѓутоа најбитниот дел нема дел за велосипедисти и тие возат по улица што претставува безбедносен проблем, а и не ги стимулира жителите на Кисела Вода да користат велосипед како превозно средство

Решение:

Да се одземе дел од коковозните ленти за да се направи велосипедска лента по теркот на оние во Центар. Би било убаво да се предвиди и велосипедска лента и по улица Железничка бидејќи фали велосипедска лента која би го поврзала делот как Рамстор со делот кај Тутнски комбинат.

Резултат:

Зголемено користење на велосипеди превозно средство во Кисела Вода и уште побитно, безбедно користење на велосипеди како превозно средство. Растеретување на сообраќајот со возила, и растеретување ба сообраќајот во Центар ако се поврзе Тутунски комбинат со Рамстор за велосипеди.


Општина
Град Скопје

Категорија
Улици и патишта


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


1
Билобил Форте 12/05/2022 20:05

Апсурдно е што на еден од најголемите булевари во општинава едвај има соодветни тротоари за пешачки сообраќај, а многу се чувствува и последицата од немањето велосипедска лента. Навивам за предлогов веќе 6 години :)