Најави се за да гласаш
16
гласa да

1
глас не
Проблем:

Се сечат дрва стари над 60 години кои воопшто не се трули и се крати пешачкиот простор на Ул.Македонски Просветители со цел да се направи платен паркинг по должината на самата улица.

Решение:

1.Решение: Да се изгради катна гаража, нема да има потреба од паркинг на самата улица и кратење на пешачкиот тротоар. 2.Решение: Постои начин да се дислоцираат дрвата и од кога ке се изгради улицата да се вратат истите.

Резултат:

Резултатот ќе биде зачувување на дрва стари над 60 години кои се дел од зеленилото што станува се поретко во градов и кои држат одлична сенка преку лето и заштита од дожд преку другите сезони. Исто така зачувување на тротоарот за пешаци од кратење и заштита на малите бизниси кои опстануваат од циркулацијата на пешаци на таа патека.


Општина
Охрид

Категорија
Животна средина


Коментари