Најави се за да гласаш
5
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Резултатите што ги дава мерната станица Битола 2, години наназад се неточни. Сите анализи за најзагадени градови во светот ги читаат само мерните станици поставени од министерството за животна средина. Секогаш има огромни отстапки споредено со другите сензори низ центарот на градот. Мерната станица е опколена со дрвја од 3 страни. Некои од сензорите се наоѓаат само на неколку сантиметри растојание со најблиското стебло/гранка. Се надевам дека ситуација кај другите мерни станици низ МК е по соодветна.

Решение:

Релокација на мерната станица на место каде што се исполнети услови и нема воздушни препреки во непосредна близина.

Резултат:

Мерната станица ќе дава соодветни резултати наместо лажирани како што се во моментов, нема да има огромно отстапување споредено со другите сензори.

Дополнителни линкови:


Општина
Битола

Категорија
Животна средина


Коментари