Најави се за да гласаш
65
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Локацијата до Транспортниот центар со години е запуштена, дехуманизирана и загадена. Исто така, во непосредна близина недостасуваат јавен простор и зеленило, кои би ја подобриле севкупната атмосфера.

Решение:

Со реализација на проектот „КензО“, овој простор, а и градот добиваат ново биоклиматско и мултифункционално инклузивно катче, чија реализација не е многу скапа.

Резултат:

Граѓаните добиваат ново место за социјализација, рекреација и ново потенцијално место за културни настани на отворено. Благодарение на предвиденото зеленило - севкупната атмосфера на таа локација станува пријатна и хумана.

Дополнителни линкови:


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари