Најави се за да гласаш
26
гласa да

8
гласa не
Проблем:

Во моментов едната патека не е доволна за велосипеди, лица што спортуваат, што користат ролерки и слично. Многу често се прави гужва и доаѓа до судири меѓу различните учесници на патеката.

Решение:

Ова би се решило со втора патека која би била означена за користење во спротивен правец по должината на целиот кеј, паралелно со посточеката патека.

Резултат:

Сите корисници на патеките ќе возат/трчаат/ролаат по патеката која е одбележана за насоката во која тие се движат. Ќе се избегнат судири и непријатни ситуации.


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


6
Ivo Bosilkov 14/05/2021 19:17

Наместо да се дуплира бетонираната површина, само треба да се стават знаци долж патеката дека е забрането движење на пешаци по неа и проблемот е решен.

2
Ivo Bosilkov 14/05/2021 19:16

Мислам дека тука поголем проблем е недостатокот на култура на луѓето што трчаат. При толкав кеј со тревна површина не знам што бараат да се пикаат по велосипедската патека.