Најави се за да гласаш
39
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Товарот кој поединци-љубители на животни го сносат при обид да помогнат на болно/повредено бездомно животно

Решение:

Воспоставување на служба задолжена за пружање бесплатна итна помош на бездомни животни при пријава од граѓани. Службата да има единствен број за таа намена (како пожарна, полиција) 24/7 достапност и прифатилиште за понатамошна нега. Пријавувачите не треба да сносат финансиски трошоци. Задолжителна транспарентност.

Резултат:

Обезбедување на физичка безбедност на улиците за луѓе и животни. Ослободување на љубителите на животни од дополнително финансиско оптеретување (со оглед на тоа дека веќе преку даноци плаќаме доволно за да постои ваква служба), но и заштита од емоционални трауми на граѓаните и заштита на службите од комунална хигиена кои се приморани да се ослободуваат од животни во ваква состојба.


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


0
Anita Sterjova Dragovik 25/05/2021 00:16

Da