Најави се за да гласаш
Изгласан на МојГрад
на 11/11/2021
Поднесен до совет
на 15/11/2021
Прифатен од совет
168
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Скопје е еден од градовите со највисоки нивоа на аерозагадување. Со неконтролираното градење на згради се уништуваат се голем дел од зелените површини и се полош е квалитетот на воздухот.

Решение:

Со субвенции од Градот и општините во градот да се поттикне поставување зелени површини /градини на крововите од зградите, што би далоо придонес во подобрување на квалитетот на воздухот.

Резултат:

Зазеленувањето на зградите и вертикалните градини се современи трендови во светот. На овој начин би имале поквалитетен воздух, поубав-поурбан- посовремен изглед на градот.


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Коментари


2
Sara Kocevska 13/08/2021 12:48

Сонувам за ова 😍

1
Природна Козметика 24/07/2021 21:47

Доколку граѓаните се сложни и со висока свест, нема да ни биде потребен ни градот ни било кој градоначалник - самоиницијативно, со 50 евра од станар, секој кров може да биде ЗЕЛЕН 🙏♥️

3
Daniela Petkovska Djordjev 18/05/2021 17:34

Сркој чекор во овој правец е добредојден. Секоја зелена површина драгоцена. ДА - за зеленило на крововите.