Најави се за да гласаш
103
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Патната инфраструктура од Скопје кон источниот дел на градот е некомплетна, небезбедна и некаде НЕПОСТОЕЧКА за велосипедистите и пешаците, особено делот после Маџари па се до Катланово.

Решение:

Проширување на постоечките пешачки патеки, создавање нови пешачки патеки долж трасата и создавање велосипедски патеки.

Резултат:

Поголема фрекфенција на пешачи и велосипедисти на овој дел во градот, поврзување на еден т.н. автопат од центарот на градот до источниот дел. И секако најважното зголемена безбедност за учесниците во сообраќајот.


Општина
Град Скопје

Категорија
Улици и патишта


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


3
Благојче Придаенкоски 17/05/2021 08:50

Има поубаво решение продолжување на кејот на Вардар долж течението