Најави се за да гласаш
30
гласa да

2
гласa не
Проблем:

Очигледно е дека сегашната јавна транспортна мрежа не е доволна за град како Скопје и потребно е нешто повеќе, градовите од оваа големина по Европа сите имаат метро или трамвај системи.

Решение:

Конечно да се реализира планот за трамвајска мрежа, барем на главните 2-3 линии кои се планирани со години но никогаш реализирани.

Резултат:

Ќе се намали конгестијата генерално низ целиот град и со тоа ќе придонесува и кон поефикасен транспорт и за подобра околина.


Општина
Град Скопје

Категорија
Улици и патишта


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари