Најави се за да гласаш
55
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Улиците и булеварите на Скопје се полни со камчиња и прашина по рабовите. Не само што се прљаат колите, туку прашината се дига во воздух и после ја дишеме таа прашина во текот на денот. Да се исчитси прашината од ивичњаците и да се мијат улиците секое утро.

Решение:

Да се земат неколку цистерни со вода и да се чистат рабовите на булаварите и поголемите улици секое утро, од 4 до 6 часот, пред да настане гужвата во градот. Шилегов треба да се сеќава како тоа се правеше порано во 1980тите години. Не е некоја филозофија да се чистат улиците кои се преполни со камчиња, прашина, па дури и истурен бетон .

Резултат:

Резултатот ќе биде почисти улици, ќе нема камчиња, ќе нема прашина, и улиците ќе изгледаат поубаво...


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Статус
Изгласан на МојГрад
Поднесен до совет
Прифатен од совет

Коментари


0
Iskra Dimitrova 03/06/2021 10:14

ова посредно може да биде решение и за отстранување на паркираните коли по главните улици!

0
Jasna Soptrajanova 02/06/2021 19:18

Да се чисти со бунарска, техничка вода. Не со пивка.