Најави се за да гласаш
Изгласан на МојГрад
на 11/11/2021
Поднесен до совет
на 15/11/2021
Прифатен од совет
209
гласa да

1
глас не
Проблем:

Живееме во информативна ера со постојани достигнувања во технологијатата кои што обезбедуваат удобности и погодности за кои што никогаш не сме ни размислувале. Сепак, изгубивме голем дел од потребните знаења и вештини за преживување, за кои сто младите деца не се ни свесни. Тука го наметнуваме прашањето: дали нашите идни генерации се запознаети со основите на животот и од каде всушност доага големиот дел на нашата храна?

Решение:

Да се посвети парче земја за развој на зелени детски градини низ основните училишта и воедно настава околу градинарство и неговите предности помегу децата, а дополнително и за придобивките за почист воздух и подобар развој на природата.

Резултат:

Децата ке придобијат и стекнат нови вештини вклучувајки: одговорност, љубов кон природата, самодоверба, тимска соработка, резонирање и откривање, креативност, физичка активнсот и едно од најважните цели - учење за тоа од каде доага свежата храна.


Општина
Град Скопје

Категорија
Животна средина


Коментари


0
Gorjan Jovanovski 17/07/2021 18:03

Супер идеја!

1
Vlatko Mirceski 11/07/2021 15:44

Одличен предлог 👍✔️

1
Genciana Stevcevska 11/07/2021 13:38

Da ne mu dozvolime na Bogdanovik da gi iseche drvjata vo shkolskiot dvor na uchilishteto Kole Nedelkovski, kade naumil proshiruvanje na shkoloto. Neka krene sprat / 4- ti / ili nad sportskata sala , a da ne go unishtuva dvorot, koj osvezuva i go prochistuva vozduhot i za uchenicite i za nas koi ziveeme vo bliska okolina

0
Tina Sonnenblumen 04/10/2021 14:03

ne znaev deka i tamu planiraat, tie drva se sigurno poveke od 30 godini tamu, del i gi obnovija, shteta dvorot i fizickata aktivnost da se ogranici i unisti na smetka na toa sto od tolku izgradeni zgradi ne e ostaven nikade javen prostor kade moze novo shkolo da se izgradi.

2
Ena Utevska 03/06/2021 16:25

Одлична идеја! Како пример, сега е во процес на креација зелена пермакултурна градина во ОУ Х. Т. Карпош

3
Viki Dimitrova 25/05/2021 10:30

Go imate mojot glas🙏