Најави се за да гласаш
Изгласан на МојГрад
на 03/07/2021
Поднесен до совет
на 05/07/2021
545
гласa да

0
гласa не
Проблем:

Проблем: Продажба на државно земјиште на приватен инвеститор со намена Е 3.1 „постројки за термички, физичко-хемиски и хемиски третман на неопасен отпад на парцели во Старо Скопје“ каде според Нацрт-извештаите за СОЖС ќе се обработува и опасен отпад (ќе се топи цинкова прашина).

Решение:

Решение: Пренамена на земјиштето од Е 3.1 во земјиште со спортски терени, паркови, рекреативни активности, зеленило, ботанички градини, забавен парк и слично.

Резултат:

Резултат: Поздрава животна средина, здрави луѓе, намален број на луѓе кои се разболуваат од рак, интересни и едукативни содржини, можност за спортување, привлекување на туристи, поздрава почва за земјоделците кои имаат земјишта во близина и поздрави земјоделски производи.

Дополнителни линкови:Коментари


0
Марија Рафаиловска 03/07/2021 22:32

Не смее да има фабрика во градот па и пошироко!!!

0
Jovica Bozik 30/06/2021 15:45

Nikako ne smeeme da dozvolime vakvi fabriki I zakonot zauvoz na otpad E HOSTAPLERSKI

0
Monika Gavriloska 30/06/2021 12:51

Доста е!!!!

0
Slavica Pasoska 30/06/2021 10:42

СТОП, СТОП, НЕ СЕ ЗАСИТИЈА ЛИ СО ПАРИ😡

0
Vesna Hristovska 30/06/2021 09:34

Малку свест и совест, одговорност грижа, за луѓето и животната средина да покажевте???? Или само финансиска корист нечија е најважна, по цена, на уништување на туѓи животи и страдања од нуз појавите што би произлегле ???

1
Svetlana Angelovska 29/06/2021 21:30

Site zdruzeno nesmee da im se dozvoli dosta ne truete site partii luge nevininumiraat i deca

0
Svetlana Angelovska 29/06/2021 21:29

Stop dali ste normalni malku nie zelezara protiiv nezjze sum od bugarija zelezoto se topi tuka a bugarija ja zatvori topilnicata mnogu deca se bolni.i mladi od kancer gradonacalniku imas li sram.i svest

1
Anastasija Tongue-angelovska 29/06/2021 21:12

STOP!!!

0
Оливера Оте 29/06/2021 20:13

Ako i ova im dozvolime da go napravat, nie zasluzuvame so gas maski i po doma da odime...Za pari se prodavaat, kaj ke im odi dushata?!!!!

0
Svetlana Dimitrova 29/06/2021 20:03

STOP STOP STOP 💀💀💀

1
Александра Дугалић Алексовска 29/06/2021 19:35

Дали вие и вашите деца дишете друг воздух? Дали живеете во друга држава? Мислете на иднината за сите! Велосипедски патеки,зеленило, игралишта,посебно во Маџари, Хиподром.Не е Скопје само преку Вардар

0
Ayten Mustafa Bunjaku 29/06/2021 19:02

Što poveke zeleni površini STOP za zagaduvaci od bilo koj profil..

2
Stevica Orceva 29/06/2021 15:32

Планираните активности се во спротивност со Законот за животна средина, Законот за управување со отпад и подзаконските акти од овие области. Планираната намена на земјиштето не само што ќе доведе до зголемено ниво на загадување во О. Гази Баба туку и во цел Град Скопје. Дополнително, ќе ја намали атрактивноста на просторот за други, незагадувачки активности и за земјоделски дејности. Овие планови по сите основи се спротивни на интересот на жителите на Гази Баба.

1
Aleksandra Manolceva 29/06/2021 15:26

НИКАКО!!! СТОП!!!

2
Maja Jones 29/06/2021 15:12

С Т О П !!! Сакаме здрава зелена еколошка животна средина🙏🏻🍀🌞

1
Acko Packo 29/06/2021 13:56

Никаде никој не ги споменува бунарите со питка вода "кајнак" кои со градењето на ваква фабрика ке бидат неповратно изгубени или и тие се дел од пазарот за фабриката..инаку тие се втори по издашност на вода во скопскиот регион ама младиве гемерации и не знаат дека постојат

3
Filip Ivanov 29/06/2021 12:27

Планираните активности се во спротивност со Законот за животна средина, Законот за управување со отпад и подзаконските акти од овие области. Планираната намена на земјиштето не само што ќе доведе до зголемено ниво на загадување во О. Гази Баба туку и во цел Град Скопје. Дополнително, ќе ја намали атрактивноста на просторот за други, незагадувачки активности и за земјоделски дејности. Овие планови по сите основи се спротивни на интересот на жителите на Гази Баба.

0
Kaliopa Petrushevska 29/06/2021 10:17

Стоп!

0
Toni Pendovski 29/06/2021 10:16

Stop

2
Manuela Tochevska 29/06/2021 09:33

Kaubojci, nikakveci i maloumnici!! Molcheshkum, skrishno i shvercerski se da se pravelo, be!!! Ke mora da se smeni i nashata taktika kon niv, ke mora i nie po kaubojski... A za vas sekoja chest, za shirum otvorenite ochi i ushi i za alarmite vklucheni na najako! Vi blagodaram od srce!

0
Сашо Поповски 29/06/2021 03:17

2
Gjurgjica Milosevska 29/06/2021 01:49

Секогаш предност да се даде на животната средина

1
Zoran Popov 29/06/2021 00:33

Стоп

1
Tanja Matovska 28/06/2021 23:51

СТОП

4
Vesna Angelova 28/06/2021 14:40

Мора да се стави крај на мафијашите коишто се грижат исклучиво за својот профит, не водат сметка ниту за животната средина, ниту за нашите животи!

3
Ана Маткова 27/06/2021 21:32

Ne dremete 😊😊

3
Ана Маткова 27/06/2021 21:30

Ima li nesto povredno od zdravje 💚 ima li poubavo od zelenilo, cist vozduh? Na ovaa naselba Zelezara I na celiot grad im trebaat koreniti promeni. Ne se nevozmozni! Sekoj da trgne od sebe, da pomogne I sto e najvazno da se pobuni I aktivira. Ne demete!

3
Elizabeta Nestoroska Dimic 27/06/2021 19:02

Опрајте се и престанете да сечете дрва, да палите отпад, да ни го загадувате воздухот, да ја труете водата и почвата. Бараме пристојни услови за живот, чист воздух и вода на нас и за идните генерации. Никој не ви дал право ниту дозвола да решавате за нас. За ова мора да се распише референдум, каде граѓаните од градот Скопје треба да го кажат своето мислење и да го изнесат својот став, во спротивно е класично самоволие кое е недозволиво во нормално демократско општество.

2
Elena Belobradik 27/06/2021 13:10

Државата и народот профитираат,Но што е со здравјето на народот?😪

2
Нада Македонска Андонова 27/06/2021 12:52

ОВА ЗЛОСТОРСТВО НЕ СМЕЕ ДА ПОМИНЕ !!!

2
Majaa Pavlovska 27/06/2021 12:09

Доста не труевте, доста е.

1
Elena Petreska 27/06/2021 12:02

Не ни требаат фабрики!!! Ни треба зеленило паркови и место дружење и рекреација! Стоп на сопствените интереси за з огатување!!