Како и кога еколошките прашања стануваат видливи и регулирани?

Иновациите за одржливост (sustainability), предводени од подгрупа на денешните претприемачи, ја претставуваат новата генерација бизнис одговори на здравствените, еколошките и социјалните проблеми и грижи.  Иновациите на овие претприемачи се водат според најновите научни сознанија, загриженоста на…

ПРОФИТ ПО ЦЕНА НА НАШИТЕ ЖИВОТИ!

Најголемиот загадувач – индустријата, лобира за законски измени да ѝ се врати дозволата за увоз на отпад што ќе го согорува. Деновиве кога Македонија се најде на врвот од најзагадени земји во светот, гледаме обид на…