Зошто го поддржувам ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД?

Пишува Лазар Ѓуров Сите сме свесни дека политичките партии не успеваат да го испорачаат она што го ветуваат.  Кадарот со кој располагаат (со чесни исклучоци) не се луѓе кои биле во реален сектор, ниту се луѓе…

Да поразговараме за Пчелите🐝

Да поразговараме за Пчелите🐝 Потребно е повеќе од почва, вода и сончева светлина за да ја одржиме околината зелена.💚 Пчелите, исто така, играат витална улога во животната средина. И навистина се зафатени со работа. Речиси 90%…

Перманентната кампања на ЗХГ

ПишуваИво Босилков Кампања подразбира сите активности за зголемување на свест, култивирање на индивидуални ставови, граѓанска мобилизација, партиципација и акција. Намерно велам индивидуални ставови, не ставови на гласачите, затоа што целта не е да се сведат граѓаните…

За токенизмот и претставеноста на малцинствата во партиите

ПишуваДрагана Велковска Токенизмот (анг. tokenism) во теоријата првпат се јавува за време на граѓанскиот активизам против расизмот во Америка некаде во педесеттите години на минатиот век. Оттогаш наваму, токенизмот е познат како тактика, односно стратегија на…